

להעניק לילדים רגישים
את הכוח ליצור חברים חדשים
ספר לילדים בגילאי 3-6 שמתקשים ליצור חברויות,
כשהם נמצאים בסביבה עם הרבה אנשים,
הספר יראה לילדים שבעזרת חברים - אפשר להתגבר על כל קושי.
הציצו אל תוך הספר

קוראים מספרים











על הספר
מבוסס על מקרה אמיתי.
סיפור אופטימי על מסע של ילד צעיר ורגיש במיוחד.
ההמולה מחוץ לבית מציפה ומרתיעה אותו.
העלילה מתארת מפגש מיטיב של ריני עם חבר בשם יפתח וסביבה קשובה ומכוונת, המאפשרת לו לצלוח את המסע אל עבר תקשורת הדדית בלתי מאיימת.
ההקשבה הכנה של הסביבה לקושי של ריני, תוך הכלה שאין בה ויתור, יוצרת אצל ריני מוטיבציה פנימית שמאפשרת לו להתמודד ולהיפתח לקשר אמיתי עם הסביבה בקצב שלו.
בונוס!
חוברת הצביעה "צובעים עם ריני"
הכוללת איורים מקסימים לצביעה מתוך הספר


הערכים שהספר יעניק לילדיכם
לעזור לילדים להבין שהפחד הוא מכשול שאפשר להתגבר עליו

כהורים אנחנו פוגשים פעמים רבות את הפחדים של הילדים שלנו, לעיתים יותר ממה שהיינו רוצים או מצפים. אבל אם הפחד גורם להימנעות ופוגע בתפקוד היומיומי חשוב שנהיה מודעים לכך ונאפשר לו להיבנות, להתחזק, לתת תחושת ביטחון ולאפשר התמודדות יעילה עם מצבים הנתפסים כמאיימים או מפחידים על ידי הילדים. נעשה את זה בצעדים קטנים, ואם "הלכנו רחוק מידי" לא נבהל מנסיגה, לעיתים היא נחוצה בשביל להזניק קדימה. כשאנו לומדים להתבונן בעולם מנקודת המבט של הילדים, אנחנו יכולים למצוא הגיון והבנה לפחד המתעורר בילד שלנו. התפקיד שלנו הוא משמעותי בהרגעה.
בספר, גם ריני וגם אמא שלו לומדים להתמודד עם הפחד בצורה יעילה. עד שריני בעצמו יוזם התמודדות עם הפחד מהצפה מגירויים.
ליצור חברויות חדשות ולתחזק אותן באמצעות תמיכה נכונה מההורים
כל הורה רוצה שלילד שלו יהיו חברים, שיאהבו אותו ושהוא יהיה שמח. אם הילד שלנו מרגיש חוסר ביטחון חברתי אנחנו דואגים. אנחנו כהורים יכולים לעזור להם, אם נבין את מקור המשבר מבלי להיות שיפוטיים לא כלפי הילד שלנו ולא כלפי החברים שלו. נתבונן ונקשיב מה מנהל את הקשר הזה ונשקף את הצורך של כל אחד מהם. מתוך כבוד לבחירות של כל אחד מהם. היחס שלנו למשבר הוא זה שיוביל לשינוי.
בספר, אמא של ריני מזהה את הצורך של ריני בקשר חברתי ומזהה גם את הצורך של החבר שרוצה לנהל את הקשר קצת אחרת. אמא של ריני משקפת לו את הבחירה וההעדפה של החבר מבלי לנקוט עמדה.
ריני מבין שהוא צריך לנקוט יוזמה והוא כבר לא נותן לפחד לנהל את הקשר החברתי.

"אף אחד לא שיחק איתי היום"
הבסיס לחברות הוא לכבד את האחר
משפט שאנחנו ההורים לא שמחים לשמוע מהילדים שלנו, זה משפט מכאיב שלא נעים לשמוע.
אנחנו רוצים לגדל ילדים חברותיים כי אנחנו מבינים שזה הבסיס לשמחה שלהם. זו האחריות שלנו לעזור להם לגדול להיות חברותיים. ולכן משפט כזה יכול להכאיב לנו כהורים. אנחנו יודעים שלהיות חברותי זה שילוב של תכונות מולדות אבל בהחלט גם נרכשות וכאן אנחנו נכנסים לתמונה.
הספר מסייע להורים להצליח ללמד את הילדים לזהות את הרגשות שלהם ואת הרגשות של הילדים האחרים, יעזור להם לראות את נקודת המבט של הילדים האחרים ויעזור להם ליזום תקשורת חברתית יעילה כדי להשתלב במשחק.
קצת עליי

דורית לאור
אמא, מחנכת, מנחת הורים ומומחית תחום הגיל הרך.
בעלת תואר שני בחינוך.
מפתחת תכניות חינוכיות לטיפוח תקשורת חברתית והעצמה רגשית בקרב ילדים צעירים ומנחה צוותי חינוך.
נהנית לגמוע את החיים, לטייל ולחוות עולם.